Atitudinea ta conteaza!

 

Intr-un parc aflat oriunde, un batran asa precum tu vrei sa fie, planta intr-o zi superba de primavara, exact asa cum tu iti imaginezi ca poate fi, niste copacei. Un tanar care tocmai trecea pe acolo s-a adresat batranului mai in zeflemea, asa cum stii tu foarte bine ca se mai adreseaza tinerii din zilele noastre, spunandu-i:
-Ce te spetesti batrane cu plantatul copacilor in loc sa iti vezi de ale tale? Au nu auzi ca in padurea din apropiere altii taie copacii cu nemiluita? Tu crezi ca acesti copaci vor avea o alta soarta decat cei de acolo?
Batranul s-a intors spre tanar cu multa bunavointa si calm, asa cum doar batranii stiu sa o faca si ii raspunse cam asa:
-Poate ca acest copac va avea soarta celor din padurea aflata in apropiere, dar pana atunci el va creste, si poate cineva va avea ideea ca din copacii pe care ii taie sa faca niste banci, pe care poate ca unii ca tine obositi fiind dupa orele lungi de hoinareala sau munca se vor odihni la umbra acestor copaci, si poate cine stie, in timp oamenii se vor plictisi sa taie copaci, ajungand sa imbatraneasca asa ca si mine si poate ca atunci vor planta si ei in acele locuri descoperite tot de ei, niste copacei asa cum si eu platez acum aici, gandindu-se ce bine le va fi nepoteilor sa se plimbe intr-o zi torida de vara intr-o padure inmiresmata si racoroasa, in loc sa se joace in praful din fata blocului, si poate cine stie, toate acestea se pot implini si mai repede decat atat, fiindca de la vointa la fapta daca motivatia e puternica, minunea se poate intampla chiar mai curand decat am crede noi.
Tanarul dandu-si seama de adevarul grait de batran, care ii amintea de propriul lui bunic, care tot ca si acesta atunci cand el a fost mic a plantat puieti de pomi fructiferi cu al caror roade el acum se delecta in miez de toamna, a luat lopata din mana acestuia si s-a pus alaturi de el cu sarg la munca….iar mai apoi la fapt de seara, a privit fericit la palcul de copacei tocmai proaspat plantati lasati in urma lui si si-a propus sa faca acelasi lucru si pe langa blocul unde sta, umpland pamantul golas cu iarba, copacei si flori multicolore chiar daca unii in alta parte distrugeau cu sarg ceea ce altii au facut fiindca acum stia ca cine stie daca…..
Talcul acestei povestioare este atitudinea. De multe ori cand ne aflam fata in fata cu cineva care are idei contrare cu noi, actiunile noastre par a fi la fel de inutile ca si plantatul unor copacei in apropierea unui loc unde tocmai se defriseaza padurea. Si totusi, a raspunde calm provocarilor, este o alegere inteleapta, putand servi drept model oricui, putand astfel impresiona persoana respectiva in asa fel, incat sa isi schimbe optiunea, capatand mai apoi curaj spre a ne urma exemplul.Povestea se potriveste mult cu cele ce se intampla in zilele noastre, cand unii cauta sa ne spuna ca noi nu puteam sa facem mare lucru pe moment, daca marea multime de oameni se indreapta tocmai in directia opusa noua, dar cu toate acestea, idiferent de ce facem pentru binele comun, pana la urma poate sa atinga inimile si mintile si celorlati semeni….si asta este de fapt tot ceea ce conteaza.

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. te rog sa popularizezi cartea Scarlat-Demetrescu-Din-tainele-vietii-si-ale-universului

    1. Aceasta carte este intr-adevar valoroasa si chiar merita citita de cat mai multi, asa ca am sa pun linkul unde poate fi citita si/sau descarcata ca sa se bucure de ea toti cei ce vor
      http://www.aum.ro/carti/carti/scarlat-demetrescu–din-tainele-vietii-si-ale-universului.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: