Fericirea o gasesti in iubirea si stima de sine

Bine ai revenit pe caleaspretine

Ma plimbam azi agale prin padure si ma bucuram de mireasma emanata de plantele din jur si de pamantul reavan pe care calcam. Ma simt foarte bine in padure si ma reintorc pe potecile de munte ori de cate ori am ocazia sa o fac. Asta inseamna pentru mine un motiv de fericire, fiind una dintre acele momente magice in care pot sa fiu in comuniune cu Mama Geea in asa fel incat sa simt bucurie si satisfactie interioara.

Stima si iubirea de sine este tot o comuniune, la fel de pretioasa ca cea mai iubita comuniune care tie ti se potriveste. Poate ca pana acum, multi n-au inteles ce inseamna cu adevarat sa fii bine cu tine insuti si cu ceilalti, dar pentru mine a fi bine cu mine insumi, inseamna a fi bine si cu ceilalti, a-mi impartasi acest bine cu toti cei ce sunt deschisi si gata sa o primeasca. De fapt, cand te iubesti si te stimezi pe tine, este imposibil sa nu-i stimezi si pe ceilalti, pentru simplu fapt ca tu ai ajuns la concluzia ca daca faci mereu ceea ce iti place si te construieste si te creeaza pe tine ca suflet, minte si spirit, ceea ce ai de oferit celorlati este exact aceasta imagine a ta, in care se oglindeste stima si iubirea ta de sine, luand in campul tau incarcat de fericire, iubire si stima, si pe cei ce sunt in sinergie cu tine.

Faptul ca exista persoane care vad stima si iubirea de sine prin alti ochi, n-are nici o relevanta, fiindca si ei la randul lor, se vor misca in sinergie cu cei ce li se potrivesc ca viziune, credinta si valori, bucurandu-se de clipa impreuna.

Comuniunea cu persoanele potrivite este foarte importanta, fiindca doar in comuniune fiind poti sa iti unesti bucuria, fericirea, armonia, intelepciunea si iubirea care iti apartin tie, cu ceea ce apartine altora, creand un tot mai mare si mai puternic care in final sa straluceasca prin splendoarea luminii unui scop comun.

Cand te comporti ca tine insuti, cand te relevi celorlati exact asa cum esti, permitandu-ti sa iti spui optiunile, vederile si viziunile de viata fara frica, spunandu-ti preferintele si punctand acele moduri de comportament care iti sunt defavorabile tie, desi pot sa fie favorabile altora, inseamna ca ai ajuns la o stima de sine ridicata, inseamna ca deja te cunosti si stii ce iti este tie bine, ce ti se potriveste tie ca experiment, si esti decisa sa mergi inainte, in implinirea legendei tale personale, bucurandu-te de fiecare moment prezent.

Desi avem impresia ca daca ne adunam in grupuri suntem inconjurati de lume, daca din curiozitate ne facem timp sa observam cele ce se intampla, ne vom da foarte usor seama ca de fapt tot singuri suntem, dar ca putem face parte dintr-un mai mare sau mai mic puzzle, in momentul in care ne putem permite sa ne aducem aportul propriu pentru un bine comun, deoarece asta cautam noi in uniuni de fapt, sa impartasim cu ceilati propriile noastre sentimente, valori si talente. Aici oamenii au generalizat acest bine si este gresit sa generalizezi ceva. Posibil ca binele unui anume grup, sa fie diferit de binele altui grup. Chiar daca acest bine este diferit de la grup la grup, important e ca binele comun al grupului sa fie impartasit de fiecare membru in parte, putand astfel sa isi aduca fiecare aportul in mod optim, pentru un mai mare bine comun, dar in acelasi timp si un bine personal, bucuria si satisfactia resimtita in acest fel, fiind prezenta la fiecare membru in parte. Mai apoi, daca fiecare om se aduna cu cei ce rezoneaza si ajung sa creeze impreuna momente magice, se va putea in scurt timp observa, cum binele fiecarui grup in parte se va unii cu binele celorlalte grupuri, sentimentele fiecaruia devenind mai active si mai bune, deoarece bunanatea unui om transpare in exterior intr-o lumina adevarata doar daca satisfactia lui interioara este hranita suficient.

Degeaba ma iau dupa precepte spirituale, morale sau de orice alt tip si incep sa fac acte de altruism daca eu ca persoana simt bucuria comuniunii cu ceilalti intr-alt fel. Am sa fiu falsa si insatisfacuta, neintelegand de ce inlauntrul meu lipseste bucuria. Poti sa faci orice iti place, important e sa te simti tu bine, sa fii tu insuti si sa faci ceea ce simti ca ti se potriveste tie si iti procura bucurie interioara. Cand ai ajuns la un preaplin si o cunoastere suficient de vasta a cine esti si ce doresti sa experimentezi in marele Plan Divin, poti sa iti cauti tovarasi cu care rezonezi, cu care te afi in sinergie si cu care poti sa iti impartasesti bucuriile si bogatiile existente in tine. Este exact ca si cum ai fi cantaret. Ai visat la melodia dorita, ai compus-o, ai pus-o la punct in sala de repetitii pana cand iti place cum suna si esti gata sa iti impartasesti comoara cu altii, dand sfoara in tara ca in curand vei concerta in diverse locuri. Daca exista persoane care sunt in sinergie cu munca ta, simtind inlauntrul lor bucurie la ascultarea pieselor compuse de tine, vor veni la spectacol, oferindu-ti pentru munca darul lor. In timpul spectacolului, se va crea comuniunea dintre toti cei aflati acolo, creand o mare de sentimente pline de bucurie, satisfacut fiind si tu pentru valorificarea muncii tale, si ei la randul lor pentru orele petrecute cu tine. In acest fel, te respecti si tu pe tine facand ceea ce iti place, si se respecta si ei pe ei facand ce le place, respectandu-va in mod reciproc unii pe altii.

Comuniunea directa dintre protagonisti este foarte importanta, fiindca alte sentimente ai cand esti la un spectacol live, si altele cand vezi un spectacol la Tv. Adevarata comuniune este de la om la om si asta este valabil in orice intreprinzi. Daca ai inteles acest precept, poti sa treci la treaba. Vezi ce rol iti convine sa joci in marele plan, si incepe sa muncesti la el. Cand esti suficient de pregatit, cauta-ti tovarasi cu care sa impartasesti, facand in asa fel, incat fiecare sa isi ofere in mod corect contributia atat la fericirea ta, cat si la cea de grup. Asta inseamna ca de te aduni cu prietenii la o vorba discutand despre diverse lucruri intelective de exemplu, corect e ca fiecaruia sa ii placa subiectul abordat si fiecare sa isi aduca contributia. De munceste doar unul si ceilati primesc fara sa depuna nici un efort pentru persoana care ii imbogateste intr-un fel sau altul, sau pentru grup acolo unde este cazul, valoarea muncii va fi in functie de scala de valori pe care ceilalti o aduc. Asta inseamna ca daca cineva considera ca merita ceva gratis, fara a spune macar un simplu multumesc, valoarea existenta pentru el va fi zero, deoarece omul creste doar atunci cand sentimentele lui devin nobile, fine si pline de bucurie. Un om manipulativ nu are cum sa simta bucurie, deoarece are o stima de sine scazuta si valori de viata la fel de scazute, universul lui fiind micsorat doar la el insusi. Pentru a trai frumos si eficient, nu avem nevoie nici de pasi de urmat, nici de metode prefixate, nici de meditatii sau afirmatii pozitive preluate, auzind noi la radio erevan cum ca daca le practicam vom ajunge in rai, ci de directionearea sentimentelor in asa fel, incat sa creeze bucurie atat in noi cat si in ceilalti, iar daca noi simtim ca vreo metoda sau meditatie ori rugaciune ne poate intensifica sentimentele, atunci da, sa ne rugam, sa meditam sau sa spunem afirmatii pozitive. Dar doar in acele momente in care noi ne simtim in comuniune cu acele metode ori cuvinte, sau dorim prin meditatie sa ne linistim mintea.

Cu cat mai multi vor fi implicati in aceasta bucurie comuna, cu atat sentimentele vor fi mai intense, oamenii putand crea mai apoi minuni. Secretul vietii au fost si sunt sentimentele si de aceea marii maestrii mereu au vorbit de iubire care este un sentiment, de stima de sine care este un sentiment, de bucurie care este sentiment, de fericire care este sentiment, de extaz care este sentiment. Dar ca omul sa ajunga la aceste sentimente, e bine ca in prima faza sa isi schimbe modul de comportament, sa isi schimbe credintele si acele valori care pana acum in loc de bucurie i-au adus insatisfactii si nemultumiri. Mai apoi, sa isi vindece sentimente disfunctionale, distorsionate, in care exista frica, durere, nemultumire si neimplinire, iar asta sa o faca prin intelegere, creand de data asta un alt program/experiment, prin care sa se arate lumii ca cel ce doreste el sa fie cu adevarat, fara a se forta in vreun fel, fara a se limita la a-i imita pe altii, fiintand in fiecare moment exact asa cum chiar el simte, spunand celui de langa el ori de cate ori ii displace ceva ce anume ii displace si de ce, punandu-se la masa dialogului de data asta intr-o corecta impartasire, ca sa se vada in comun unde exista discrepantele intre ei. Daca in final aceste discrepante si nepotriviri sunt prea mari, fara regrete, frica sau suparare, e mai bine ca fiecare sa isi vada de drum, cautandu-si de data asta acel tovaras/tovarasi cu care sa se potriveasca cu adevarat. Cand acest aspect va fi satisfacut, stima si iubirea de sine fiind prezente, comuniunea dintre cei ce se potrivesc cu adevarat, va putea fi atinsa.

In cazul persoanelor casatorite deja, ideal este sa se vada prima data punctele comune, care sa fie impartasite intre membrii, iar celelalte puncte putand fi complectate in exterior, lasandu-si unul celuilalt libertatea ca sa o faca. Daca de exemplu mie imi place sa pictez dar sotului nu-i place, nedorind sa vada in casa vopsele, panza, sasiuri, pensule etc imprastiate peste tot, pot sa imi satisfac aceasta placere mergand la un atelier de pictat, unde voi fi in comuniune cu cei ce simt ca mine, si al caror suflet se dezvolta si prin culoare.

Cu cat iti vei satisface mai mult dorintele interioare mergand in intampinarea legendei tale personale, cu atat satisfactia interioara va fi mai mare, putand astfel sa conlucrezi in mod eficient la schimbarea energiilor pe aceasta planeta. Daca neglijezi acest aspect, meditatiile si rugaciunile tale vor fi fara putere, deoarece sentimentul bucuriei si al recunostintei va lipsi, fiindu-ti greu sa multumesti universului chiar daca zilnic te va binecuvanta cu mii de daruri pretioase. Cand am scris articolele despre recunostinta invitandu-i pe cititori sa scrie macar un mic motiv de multumire, mi-am dat seama ca oamenii inca nu stiu ce inseamna cu adevarat spiritualitatea, punand prea mult pret pe tehnici si prea putin pe trairi. Neintelegand ca adevaratele trairi de bucurie le putem avea doar atunci cand suntem noi insine, si ne oferim celorlalti exact asa cum suntem, cautand sa ne miscam in mijlocul persoanelor cu care ne aflam in comuniune, marind bucuria si fericirea comuna intr-un mare sentiment de beatitudine.

Gandeste-te la un templu aflat undeva in izolare. Un mare grup de calugari isi impartasesc bucuria in comuniunea rugaciunii, directionand mai apoi acel camp de sentimente spre toti cei ce se afla in comuniune cu ei. Daca in meditatiile sau in rugaciunile tale ai simtit vreodata o bucurie intensa, sa stii ca asta s-a intamplat fiindca ai rezonat chiar in acel moment cu cei ce simteau la fel ca tine, unind astfel sentimentele intr-unul singur, prin preluarea acelor sentimente pe care acestia au eliberat-o si spre bucuria celorlalti, creand astfel o mare masa de sentimente pline de bucurie care sa traverseze planeta in lung si in lat, unindu-se cu toate sentimentele similare eliberate de toti acei protagonisti care au simtit la fel ca ei. Asta inseamna comuniunea adevarata si de aceea este importanta relationarea de la om la om. Iisus vindeca folosindu-se de sentimente, ca ce altceva era acea mare energie de iubire decat sentimente adunate prin comuniunea tuturor celor ce rezonau la unison atat in cer cat si pe pamant. Magia, in asta consta.

Daca consideri ca exista o alta cale si tu ai descoperit-o, te rog sa ne-o spui si noua. Iar daca azi ai avut un oricat de mic moment de bucurie, te rog sa iti impartasesti recunostinta si cu noi.
cu drag Ramona

_________________________________________________

_________________________________________________

Anunțuri

4 răspunsuri

  1. Multumesc

  2. MihailCiprianMuresan | Răspunde

    Da am gasit Calea care se numeste Isus Hristos fara de religii. Isus fara de religie este un Isus care Iti ofera mantuire si viata vesnica. Isus intr-o religie este un Isus legat la mainii si oprit ca sa vorbeasca. Calea adevarata este aratata de Evanghelie, a fost aratata de Isus, iar noi trebuie doar sa o gasim si sa umblam pe ea.

  3. Da, astazi am avut momente minunate. Sunt recunoscatoare Divinitatii pentru ca am facut o mancare delicioasa, care a placut foarte mult prietenilor mei care au mancat din ea. Am simtit atat de multa bucurie in sufletul meu. Am fost eu si ma bucur tare mult ca prietenii mei incep sa ma vada asa cjum sunt de fapt. 🙂 Multumesc, multumesc, multumesc!

    1. minunat Nico, stiu sigur ca esti o fiinta deosebita care meriti sa te bucuri de fiecare clipa traita, aratandu-te exact asa cum esti….iar in ceea ce priveste mancarea delicioasa de care ne vorbesti, parca parca simt cum o mica invidie pozitiva imi traverseaza fiinta, gandindu-ma cat de norocosi au fost prietenii tai….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: