Anthony de Mello – Cum sa fii real (conferinta)

” Spunem ca noi vrem sa fim fericiti. Noi vrem alte lucruri. Sau, ca sa spunem mai precis: nu vrem sa fim fericiti in mod neconditionat. Sunt gata sa fiu fericit, cu conditia sa am asta, ailalta. Dar asta ar insemna, de fapt, sa-i spunem prietenului nostru, sau Dumnezeului nostru, sau oricui: ” Esti fericirea mea! Daca nu te am pe tine, refuz sa fiu fericit.”
Priviti la suferinta de pretutindeni, priviti la singuratatea, priviti la teama, confuzia, cotradictiile din inima oamenilor, la conflictul launtric, la conflictul exterior. Sa presupunem ca cineva v-a oferit o cale de a scapa de toate acestea. Sa presupunem ca cineva v-a oferit o cale de a opri acea teribila scurgere de energie, de sanatate, de emotie care vine din aceste conflicte si confuzie. Asta ati vrea?
Sa presupunem ca cineva ne-a aratat un mijloc prin care ne-am iubi cu adevarat unul pe celalalt si am fi in pace si iubire. Va puteti gandi la ceva mai practic decat asta? Dar, in schimb, voi aveti oameni ce gandesc ca marile afaceri sunt mai prectice, ca politica e mai practica, ca stiinta e mai practica.
Ce folos avem pe pamant, trimitand un om pe luna- daca noi nu putem trai pe pamant?” Anthony de Mello

” Sunt momente cand psihoterapia este de un ajutor extraordinar, pentru ca, atunci cand esti pe punctul de a deveni nebun, de a-ti iesi din minti, esti pe cale de a deveni ori bolnav psihic, fie de a da in misticism. De aceea misticul este opusul nebunului. Stiti care este semnul ce arata ca v-ati trezit? Este atunci cand va intrebati: ” Sunt nebun eu, sau sunt ei cu totii nebuni? ” Asa este, cu adevarat. Pentru ca suntem cu totii nebuni! Intreaga lume este nebuna. Nebuni dovediti. Singurul motiv pentru care nu suntem inchisi la balamuc e acela ca suntem atat de multi. Deci, suntem nebuni.
Traim cu idei nebunesti despre iubire, despre relatii, despre fericire, despre bucurie, despre tot. Am ajuns sa cred ca suntem intr-atat de nebuni, incat, in caz ca toata lumea este de acord asupra unui lucru, poti sa fii sigur ca acel lucru e gresit! Fiecare idee noua, fiecare idee mare, cand a aparut prima data, era a unei minoritati formata dintr-unul singur.
Acel om s-a numit Iisus – minoritate de unul. Toti spuneau altceva decat spunea El. Buddha – minoritate de unul. Toti spuneau altceva decat El. Cred ca Bertrand Russel a fost cel care a spus: ” Fiecare mare idee porneste ca o blasfemie. ” Problema se pune bine si precis. Vei auzi multe blasfemii in zilele noastre. Pentru ca oamenii sunt nebuni, sunt lunatici, iar cu cat iti dai seama mai devreme, cu atat e mai bine pentru sanatatea ta mentala si spirituala. Sa n-ai incredere in ei. Sa n-ai incredere in cei mai buni prieteni ai tai. Lasa-te dezamagit de prietenii tai cei mai buni. Ei sunt foarte smecheri. Asa cum esti si tu in relatiile tale cu toti ceilalti – cu toate ca tu probabil ca nu stii. Ah, tu esti atat de viclean, de subtil si iscusit. Iti faci bine numarul!
Nu sunt vorbe de lauda din partea mea, nu? Dar repet: voi vreti sa va treziti. Va faceti numarul. Si nici macar nu stiti asta. Credeti ca sunteti atat de iubitori. Ha! Pe cine iubiti? Pana si faptul ca va sacrificati, va face sa va simtiti bine, nu-i asa? ” Ma sacrific! Imi urmez idealul. ” Dar obtii ceva din asta, nu-i asa? Tu mereu obtii ceva din tot ce faci – pana cand te trezesti…..” Anthony de Mello

Anunțuri

Un răspuns

  1. Foarte bun materialul .. foarte bune citatele alese .. si super videoclipul Anthony de Mello – Cum sa fii real.

    Multumesc Ramona

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: