Pietrele au inceput sa vorbeasca

Desi articolul de fata este oarecum diferit de tematica existenta pe blog, consider totusi ca merita sa stim cine suntem si ce noi descoperiri s-au mai facut pe mirificele plaiuri romanesti.

Mircea Chelaru – Pietrele au început să vorbească

„Oraşul dacilor de la Turdas” Da! Am fost acolo! Vă trimit,  în premieră absolută,  ceea ce am văzut la Turdas, pe traseul excavaţiilor autostrăzii. Am fost cu prof. Victor Craciun şi senatorul Avram Crăciun, alăturat fotografului Virgil Jireghie de la Arad. Priviţi îinscrisurile şi comparaţi-le cu cele de la Tărtăria şi Oţeleşti de Iaşi! Sau chiar cele de pe inelul de aur de la Ezerovo. Este numitorul comun al existenţei noastre  inteligente de peste 20 de mii de ani. 

Constatările sunt numeroase.  Dar vom dezvolta public subiectul. Am facut acest demers pentru ca există deja emisă ipoteza descărcarii arheologice, ceea ce ar fi încă un gest criminal asupra identităţii noastre ancestrale! Scriu toate acestea pentru a se şti şi spre a se acţiona! Iată cum, aşa cum spunea fondatorul constiinţei naţionale, unicul Eminescu, pietrele au început să vorbească. Şi nu numai de azi sau de ieri. 

Bucuraţi-vă! „

Gen.(r) Dr. Mircea Chelaru,

Vicepresedinte al Ligii Culturale Romane.

ps. Din cauze tehnice nu am putut ataşa mai multe foto. Dar sunt deja o certitudine!

 

 DESCOPERIRE FABULOASĂ, la Hundeoara!

 

                          Ce s-a găsit sub pământ, te va pune pe gânduri!


Arheologii români au făcut o descoperire de senzaţie în judeţul Hunedoara! Aici a fost descoperit un oraş imens, cel mai vechi din Transilvania, şi chiar mai vechi decât piramidele egiptene!
 
De cele mai multe ori, arheologii români au ocazia de a descoperi istoria României, ascunsă sub straturi de pământ, doar când autorităţile vor să mai construiască una-alta. E şi cazul celui mai vechi oraş din Transilvania, ridicat pe la anul 4.200 î.Hr, înainte să apară piramidele din Egipt (2.630 – 2.611 î.Hr.). Aşezarea a fost descoperită în timp ce muncitorii săpau pentru amenajarea autostrăzii Sibiu- Nădlac.

Se întinde pe 100 de hectare

Situl aflat în Turdaş, Hunedoara, se întinde pe 100 de hectare, are fortificaţii, cartiere, iar printre ruine au fost găsite multe vase şi statuete valoroase. „Un sistem de apărare din acea vreme, pe o aşa mare suprafaţă, nu s-a putut cerceta în Europa: costă foarte mult. Noi am avut această şansă datorită autostrăzii”, a declarat Sabin Adrian Luca, coordonatorul cercetărilor.

Scrieri de 7.000 de ani în aceeaşi zonă

Civilizaţiei Turdaş îi aparţine şi cea mai veche scriere din lume (aproximativ 7.000 de ani). Este vorba despre celebrele tăbliţe de lut (foto) descoperite, în anul 1961, la Tărtăria, localitate situată între Alba Iulia şi Orăştie. Acestea sunt inscripţionate cu semne asemănătoare cu cele ale scrierii sumeriene, dar cu cel puţin o mie de ani mai vechi decât orice alfabet. Scrierea a rămas, deocamdată, nedescifrată.
articolul apartine: http://www.editura-foryou.ro/

 

 
La Conferinta de Presa din 7 septembrie 2011 desfasurata la Muzeul de Istorie si Arheologie din Baia Mare, judetul Maramures, s-au prezentat rezultatele campaniei de sapaturi arheologice din 2011 efectuate in Necropola Tumulara (cultura Suciu de Sus) de la Lapus, judetul Maramures. Concluziile echipei de specialisti in arheologie sunt ca civilizatia de pe teritoriul Maramuresului din Epoca Bronzului, care avea centrul la Lapus, era o super putere economica europeana capabila sa construiasca cladiri de mari dimensiuni (de tip megaron) pentru acea epoca. Bazele acestei mari puteri economice erau exploatarea bogatelor zacaminte de minereuri neferoase(cupru) si pretioase (aur, argint) existente in zona maramuresului si exploatate intens inca din antichitate.Maramureseni epocii bronzului comercializau metalele in toata Europa si
pana in peninsula Scandinavia.Comunitatea de la Lapus a ridicat circa 80 de tumuli, unii dintre ei inca necercetati,dovedind prin marimea populatiei si capacitatea organizatorica locala ca sunt o forta. Rezultatele cercetarilor arheologice de la Lapus vor constitui obiectul unei expozitii in Germania in anul 2014.
Cercetarile arheologice de la Lapus sunt realizate in cadrul unui proiect comun al Universitatii Ludwig Maximilians din Munchen si al Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie din Baia Mare, judetul Maramures.
Cateva idei despre apa si daci din cartea lui Adrian Bucurescu despre Tablitele dacice de la Sinaia
______________
Reclame

Un răspuns

  1. Frumos titlu .. Pietrele au inceput sa vorbeasca .. interesant acest articolul .. citisem recent ceva despre descoperirile din jud Hunedoara .. interesant si filmul si teoriile prezentate.

    Sigur despre geto-daci s-au spus multe si s-au emis multe teorii … si daca tot suntem la acest capitol … unii vorbesc chiar de un popor care a trait pe meleagurile noastre inaintea geto-dacilor, un popor foarte spiritual unde oamenii isi petreceu mai toata ziua intr-o stare meditativa indiferent de activitatea desfasurata si care in functie de vointa proprie, noaptea puteau sa-si faca corpurile sa emita lumina. Batrani din cadrul comunitatii se intanlneau periodic in cadrul unor ritualuri pentru a se conecta prin unirea campurilor la Divinitate.

    Acest popor se pare ca ar fi stat la baza formarii mai tarziu a geto-dacilor si a marii majoritati a popoarelor Europei.

    Multumesc Ramona pentru aceasta diversitate de weekend

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: