Regasirile karmice si cele 12 principii ale karmei

HPIM0232

pastel de Alina Nicoara

De-a lungul zecilor si sutelor de incarnari terestre pe care le avem – sufletul uman are ocazia de a intalni si de a regasi alte suflete cu care a avut legaturi in alte vieti. Marea majoritate a relatiilor pe care le avem in aceasta viata sunt de natura karmica. Atunci cand spun despre relatii, fac referire la toate genurile de relatii pe care le avem in decursul unei vieti: pot fi relatiile cu membrii familiei, cu prietenii, cu colegii de serviciu, relatiile amicale, relatiile parinte/copil etc.

In aceste situatii, vorbim despre ,,regasiri karmice” – adica doua persoane care tocmai s-au intalnit, care se cunosteau, de fapt, din alte existente si au experimentat deja alte relatii impreuna. Aceste regasiri karmice prezinta mai multe avantaje sau inconveniente, dupa tipul legaturii karmice.
Chiar si fara a utiliza astrologia, va puteti recunoaste regasirile karmice. Cele care sunt mai curand pozitive se traduc prin simpatie spontanä pentru un (o) necunoscut(a) inca de la prima intalnire. Rezulta de aici o prietenie sau o dragoste care se dezvolta foarte rapid. Bine cunoscuta expresie ,,dragoste la prima vedere” este indiciul unor regasiri karmice la bine si la rau, caci aceasta relatie este rareori durabila, desi este intensa.
Regasirile sau intalnirile karmice – indiferent de natura lor – exista pentru a va ajuta sa evoluati din punct de vedere spiritual, rezolvand anumite probleme emotionale sau relationale.

In acest sens, nu exista intamplari sau coincidente. Fiecare relatie pe care o legam are o anumita semnificatie, un anumit sens, iar daca reusim sa ne raspundem la intrebarea: “Oare de ce persoana X a aparut in viata mea?” vom vedea ca marea majoritate a raspunsurilor se inscriu in urmatoarele categorii:

– pentru a plati o datorie karmica
– pentru a-i plati o datorie karmica
– pentru a indrepta un rau comis altadata
– pentru a invata o lectie
– pentru evolutia sufletului
– din cauza unei morti premature intr-o viata anterioara
– pentru a completa sau a duce ceva la bun sfirsit
– pentru a ajuta un alt suflet
– din dragoste

A plati o datorie

Rascumpararea este unul dintre principalele motive pentru care stabilim legaturi cu persoane din trecutul nostru. Sufletele noastre simt nevoia de a indrepta lucrurile fata de alte suflete carora le datoram ceva. Aceste datorii karmice se pot acumula pe parcursul mai multor vieti, iar rolurile jucate de noi se schimba in permanenta.
De exemplu, daca ati trait din furtisaguri intr-o viata anterioara, ati putea fi nevoiti sa va platiti datoriile fata de toate victimele in aceasta viata, in caz contrar putand fi chinuit(a) de probleme financiare de-a lungul vietii. Sau, daca cineva a fost bun cu voi si v-a influentat pozitiv intr-o viata anterioara, sufletul vostru va fi indreptat ca intr-un fel sau altul sa ii intoarca favoarea in viata prezenta.

Nu exista reguli care sa stabileasca perioada de timp in care trebuie sa va platiti o datorie karmica. Acesta decizie este stabilita, de comun acord, intre spiritul vostru si cel al persoanelor fata de care ati acumulat datorii karmice. De obicei, sufletul doreste intotdeauna sa echilibreze situatia intr-un mod pozitiv. Poate ca uneori nici nu suntem constienti de ceea ce facem la nivel subconstient. Deci, daca ceva nu vi se pare corect intr-o relatie sau intr-o situatie, meditati asupra acestui fapt. Intrebati-va sinele superior ce ar trebui sa invatati sau sa “rascumparati”.
… si bucurati-va ca aveti ocazia de a face acest lucru.

A primi plata unei datorii

Uneori ne reancarnam si stabilim legaturi cu o alta persoana pentru a-i oferi acesteia ocazia de a achita o datorie karmica fata de noi. Putem alege sa facem parte din viata altor persoane pentru a contribui la evolutia sufletelor lor.

Daca cineva are o datorie karmica fata de voi, va veti da seama, pana la urma, cine este acea persoana, pentru ca ea simte nevoia de a va ajuta. Aceste relatii marcate de datorii apar adesea in cadrul unui cuplu sau al unei familii. Si nu uitati: daca tratati prost persoana cu care aveti o relatie, mai devreme sau mai tirziu consecintele cauzei-efectului isi va spune cuvantul.

A indrepta un rau sau a invata o lectie

Probabil ca multi dintre voi ati avut relatii pe care pur si simplu nu puteati sa le faceti sa “functioneze”. Indiferent cat v-ati fi straduit, relatia era vesnic agitata, va despartiti si va impacati mereu. Desi doriti sa fiti impreuna, nu va puteti pune de acord in nici o privinta. In cele mai multe situatii, ego-ul intervine ca un obstacol major in acest tip de relatii. Problemele nerezolvate in aceasta viata, se transfera urmatoarei, iar lectiile inimii sunt adesea mult mai greu de invatat mai tarziu.

Uneori, in spatele acestui scenariu de viata se afla invatarea lectiei rabdarii, a tolerantei sau a increderii. A nu lasa ego-ul sa distruga o astfel de legatura.
Unele dintre dificultatile cu care ne confruntam, de-a lungul vietii pot fi, de fapt, binecuvantari, pentru ca ne dau ocazia de a evolua ca si suflete. Cele mai dificile lectii ale vietii ne fac, de cele mai multe ori, mult mai puternici.

A ajuta alte suflete in evolutia lor

La prima vedere, o astfel de misiune aleasa de catre sufletul nostru poate fi impovaratoare, pentru ca ascunde o mare responsabilitate spirituala fata de cei de linga noi. Aceasta misiune poate avea un cadru mai larg (fata de o comunitate) sau se poate referi doar la o relatie punctuala.

De exemplu, o persoana care isi dedica intreaga viata altei persoane – probabil partenerul de viata sau copilul. Viata celui care primeste se schimba radical datorita influentei acestui suflet. Un exemplu in acest sens ar fi un suflet care se incarneaza pentru a fi mama uni copil cu handicap. Nevoile copiilor ajuta sufletele in drumul lor prin viata. Am putea rasturna situatia, sugerand ca si copilul, la randul sau, isi ajuta mama. Un suflet se intoarce intr-un trup “incomod”, oferindu-i mamei oportunitatea de a evolua din punct de vedere spiritual si de a da dovada de empatie, compasiune, rabdare, dedicandu-si viata acestui copil care are atat de multa nevoie de ea.
Despartirea din cauza unei morti premature intr-o viata anterioara.

Un alt tip de legatura este cea creata in cazul in care viata unei persoane este curmata de o moarte prematura, iar celalalt ramane in viata cu inima franta de durere; nu accepta despartirea, iar sufetinta continua. Adesea, din nefericire, persoana ramasa in viata refuza sa isi refaca viata si se blocheaza intr-un fel de bucla temporala. Durerea generata de pierderea suferita este atat de profunda, incat da nastere unei firi rigide, neinduplecate. Unele persoane nu mai pot iubi din nou sau jura sa nu mai iubeasca. Cand are loc o reincarnare, sufletele sunt atrase de aceasta energie singurala si simt dorinta puternica de a fi din nou impreuna.
Problema care apare in aceasta viata este ca una dintre persoane se teme atat de mult si devine aproape paranoica de frica de a nu fi parasit de celalalt, incat isi sufoca partenerul/partenera sau traieste constant cu teama ca se va intampla ceva rau in cazul relatiei respective. De cele mai multe ori, aceste temeri sunt nefondate si sunt preluate la nivel subconstient dintr-o viata anterioara. Sunt amintiri pastrate la nivelul sufletului noastru. Unele imagini se refera , poate, la bucurii, lectii sau suferinte din vietile anterioare. Desi vietile anterioare sunt sterse din memoria noastra constienta, atunci cand ne nastem din nou, sufletul inca mai pastreaza amprente ale acelei existente. Dace le ignoram sau le intelegem in mod gresit, aceste amintiri din vietile trecute ne urmaresc, bantuind noile noastre relatii. Din nefericire, unii oameni isi concentreaza intreaga viata asupra acestor temeri.
Cand acest tip de trecut karmic apare intr-o relatie mama-copil, mama poate fi superprotectoare, pana intr-atat incat aceasta atitudine devine nesanatoasa la nivel spiritual pentru copil. Intr-o relatie de dragoste, vedem semnele geloziei, fobiilor nefondate sau nesigurantei.

Aceste fobii pot avea sens, daca sunt privite din perspectiva vietilor anterioare. Secole de-a randul, vietile a milioane de oameni au fost distruse din cauza razboaielor, foametei si a altor circumstante. Oamenii mureau pe neasteptate in fiecare zi din cauza unor accidente sau crime fara sens. Sufletele celor morti s-au simtit inselate pentru ca cei dragi nu au avut ocazia sa-si ia ramas bun de la ele sau nu si-au putut indeplini karma alaturi de alte suflete. Sufletele celor care au parasit viata sunt nerabdatoare sa se intoarca pe Pamant pentru a fi din nou impreuna cu persoanele iubite pe care le-au avut alaturi in alte existente.

A completa sau a duce ceva la bun sfirsit

Inclusiv la nivel de suflet se poate vorbi de chestiuni ramase nerezolvate. In multe vieti anterioare, anumite lectii au ramas nerezolvate sau neanvatate, unele indatoriri au ramas neandeplinite, iar anumite relatii nu au fost consumate, iar sufletul simte nevoia acuta de a duce ceva la bun sfarsit. Uneori, nimeni nu intelege de ce puneti atata pasiune intr-o anumita cauza sau un anumit hobby. Daca aveti sentimentul ca trebuie sa terminati ceva ori sa puneti capat unei situatii sau unei relatii cu cineva, atunci este probabil ca numite “usi” nu au fost inchise foarte bine. De cele mai multe ori, chestiunile nerezolvate va pot impiedica sa progresati in alte domenii ale vietii voastre. Tot ce ni se intampla face parte dintr-un puzzle, iar “piesele” trebuie privite in ansamblu, nu separat.
Pentru evolutia sufletului nostru

Un alt motiv – si adesea cel mai important – pentru care alegem sa ne reancarnam este evolutia sufletelor noastre. In timpul trecerii prin fiecare viata, invatam lectii noi, indeplinim indatoriri, dezvoltam talente si avansam spre niveluri superioare de iluminare spirituala. Va puteti imagina evolutia sufletului in felul urmator: va faceti studiile spirituale incepand de la gradinita si pana la facultate. Exista diferite clase, diferiti profesori si teste la toate nivelurile. Sufletul vostru alege ceea ce doreste cu ardoare si are nevoie sa invete. Uneori ne putem bloca la “clasa intai” si trebuie sa urmam un “curs” de compasiune. Sau poate ca sufletul nostru nu este multumit de nota la empatie si alege sa mai ramana putin in urma pentru a invata cu adevarat tot ce trebuie sa stie pentru a primi un 10.

Sufletele noastre evolueaza cel mai mult prin ceea ce facem in cadrul celor mai personale relatii ale noastre. Invatam cel mai mult si evoluam cel mai bine prin dificultati, suferinta si durere. Multi dintre noi isi aduc aminte de momentele fericite, pline de bucurie, dar la fel de multe dintre astfel de momente se sterg din memorie. Totusi, nu uitam niciodata crizele prin care trecem, pentru ca ele ne schimba in profunzime. Daca viata voastra pare a fi marcata de o succesiune de astfel de crize, incercati sa intelegeti ca atunci cand va confruntati cu astfel de dificultati, sufletul vostru avanseaza spre un nivel superior sau alege sa se purifice.
Din dragoste.

Multe suflete fac intelegeri cu sufletele pe care le iubesc pentru a se reincarna din nou impreuna doar pentru ca dragostea lor este atat de puternica si intensa. Nu pot suporta gandul de a fi despartite si, adesea, continua sa se casatoreasca in fiecare viata. O astfel de iubire este atat de puternica, incat energia pe care o creeaza tine oamenii impreuna pe durata mai multor vieti.

Apoi mai este si legatura mama-copil. Este o legatura atat de puternica, incat poate transcede, de asemenea, mai multe vieti. Iubirea unei reala a unei mame este, poate, cea mai puternica dintre toate pentru ca este neconditionata. Multe mame doresc sa fie din nou impreuna cu copiii lor pentru ca ii iubesc foarte mult. Daca un suflet simte o astfel de necesitate, va gasi o cale de a se intoarce pe pamant pentru a face parte din viata copiilor, jucand, eventual, un rol diferit.

In incheiere, trebuie stiut ca intalnirile karmice importante pentru evolutia noastra sunt planificate in universul spiritual, in timpul pregatirii acestei incarnari, in perioada dintre doua vieti.
Putem alege intre a le suporta in mod inconstient sau, dimpotrivä, a incerca sa intelegem ratiunea spirituala de a fi a fiecareia.

Cele 12 pricipii ale karmei de Steven Hairfield

1. Marele principiu

… primesti ceea ce daruiesti… culegi ceea ce semeni…ceilalti sunt ceea ce esti cu ei… ceea ce ti se intampla este o consecinta a ceea ce ai facut la un moment dat. Marea lege mai poarta si numele de Legea… Cauzei si a Efectului si este o lege care nu ne este deloc straina. Vrei Iubire in viata ta? Poate Liniste? Iti doresti Fericire? Vrei sa ai prieteni adevarati in jurul tau? Fii iubire. Liniste. Fericire. Fii un prieten adevarat.

2. Principiul Creatiei

Creatia este lucrul cel mai minunat din lume. Viata in sine este o minune. O minune a creatiei. A universului. Este imposibil ca ea sa ne ceara sa stam deoparte. Universul suntem noi. Suntem o parte mica si infima din el, suntem una si aceeasi. Viata ne-a fost data pentru A PARTICIPA si a NE IMPLICA in ea. Ceea ce se afla in jurul si exteriorul nostru este o manifestare a ceea ce se intampla in interiorul nostru. In momentul in care suntem noi si atat, in interior, in exterior ne inconjuram de acele lucruri care ne trebuie. Asigura-te ca in jurul sau se afla cu adevarat ceea ce iti doresti sa fie prezent. Inconjoara-te de ceea ce iti doresti sa fie in viata ta. Suntem parte a creatiei si cream la randul nostru.

3. Principiul Smereniei

Cu cat opui mai multa rezistenta unui lucru, cu atat mai mult acel lucru va rezista si va persista sa ti se intample. Atitudinea este totul. Chiar daca refuzi cu incapatanare sa accepti ceva, acel ceva nu va inceta sa ti se intample si se va repeta in viata ta. Acceptarea deschide insa multe usi, solutii si posibilitati.

4. Principiul Cresterii

Uneori ne dorim si spunem ca totul s-ar schimba in viata noastra daca circumstantele, oamenii, locul ar fi altfel, altcum, poate chiar altul. Rareori ne punem problema ca poate noi ar trebui sa fim altfel, altcum. Cresterea si evolutia incep cu noi insine. In momentul in care ne schimbam noi insine, din interior, si gandim mai bine, mai frumos, viata noastra va incepe sa se transforme in mai bine, mai frumos.

5. Principiul Oglinzilor (Principiul sacru al Responsabilitatii)

Accepta un adevar universal valabil: esti responsabil pentru ceea ce ti se intampla. Porti raspunderea vietii tale si a ceea ce se intampla in viata ta. Tu, inainte de toate. Tu inainte de ceilalti. Reflecti ceea ce te inconjoara si ceea ce te inconjoara te reflecta. Esti o oglinda a celorlalti. Ceilalti sunt chiar oglinda ta. Mediul in care te afli te oglindeste, la fel cum il oglindesti si tu pe el. Iar in momentul in care ceva nu merge cum trebuie in viata ta, gandeste-te ca poate ceva nu merge cum trebuie nici in interiorul tau.

6. Principiul Sincronicitatii (Principiul Conexiunii)

Atunci cand faci un lucru nu il face rupandu-l total de context sau gandindu-te ca este lipsit de sens.
Totul conteaza in acest univers. Totul este conectat in acest univers. Nu ne schimbam sau evoluam doar noi, evolueaza simultan si alte persoane, fiinte, lucruri in jurul nostru. Totul este o unitate bine sudata chiar daca nu realizam acest lucru. Totul este sincron si se intampla fara sa ne dam seama. Si toate lucrurile se intrepatrund. Universul in sine este conectat si fiecare lucru ne duce mai aproape un altul.

7. Principiul Sacru al Directiei si al motivelor

Atunci cand urci pe o scara si vrei sa ajungi undeva, pasii tai, rand pe rand, conduc catre aceeasi tinta. Niciunul nu este mai important sau mai putin important decat celalalt, toti sunt importanti. Fiecare te duce catre celalalt si asa mai departe.

8 Principiul sacru al Disponibilitatii

In momentul in care crezi cu tarie si din tot sufletul in ceva anume si crezi ca este autentic, adevarat, mai devreme sau mai tarziu, intr-un anumit moment din timp, va trebui sa probezi si sa demonstrezi acel adevar. Mai devreme sau mai tarziu, ti se va cere sa pui in practica tot ceea ce ai invatat.

9. Principiul lui AICI si ACUM

Nu conteaza ACOLO, nu conteaza ATUNCI. Acolo si atunci te impiedica sa fii pe deplin fericit AICI si ACUM. Concentreaza asupra prezentului. Traieste-l fara sa te gandesti la ceea ce a fost, la ceea ce va fi. Din trecut invata, nici mai mult nici mai putin, decat atat cat ai nevoie. Din viitor, ia-ti speranta.

10. Principiul Schimbarii

Universul ne atrage atentia atunci cand suntem pe un drum gresit si nu pe cel pe care ar trebui sa fim. Pentru a o face, unele lucruri si situatii se vor repeta, iar si iar, uneori chiar suparator, pana cand invatam sa o acceptam si sa ne bucuram de ceea ce aduce, pana cand ne invatam lectiile. Oricat i ne-am opune, schimbarea este inevitabila. Mai devreme sau mai tarziu, tot va trebui infruntata, va trebui sa schimbam drumul.

11. Principiul Rabdarii si al Recompensei

Daca iti doresti ceva cu adevarat si este lucrul de care ai cu adevarat nevoie, nu te astepta sa il primesti peste noapte si in niciun un caz pe nemeritate. O mare recompensa presupune un efort pe masura. Inarmeaza-te cu rabdare, depune eforturi pentru a ajunge la el, lupta pentru a-l merita, da-ti osteneala pentru el. Persista. Nu ceda prea devreme, prea curand. Recompensa vine in momentul in care esti pregatit.

12. Principiul Valorii si al Inspiratiei

Valoarea unui lucru este direct proportional cu energia si intentia pe care le-ai investit in acele lucruri. In momentul in care investesti timp, efort, energie in ceva anume, la un moment dat iei inapoi de la el cel putin o parte din ceea ce ai investit. De ce? Cum asa? Fiind totul, esti un mare Intreg conectat si contribuind la ceva anume, contribui de fapt la Intreg.
Sursa: http://esoterism.ro/

6 răspunsuri

 1. Multumesc pentru aceasta postare. M-a ajutat mult! Te salut cu drag, CL

 2. Multumesc … pentru explicarea categoriilor karmice si a celor 12 principii karmice

 3. Multumesc, Ramona ! Foarte util si acest articol.

 4. Karma, implicit reincarnarea chiar e dogma. Nici un brahmanist practicant nu contesta asa ceva.
  Pentru hindusi, lumea e Maya (iluzie), singura realitate e doar Brahman, astfel se iese din caruselul reincarnarilor.
  Acest „adevar” reflecta monism/panteismul gandirii hinduse.
  Nimeni nu poate sa treaca dintr-o casta in alta, singura modalitate disponibila e raincarnarea, adica pana mori trebuie sa faci ciocu’ mic.
  Gaselnita geniala, fiecare sa-si accepte soarta fara sa ridice privirea.

  Apoi,atata vreme cat exista karma, exista si caste.
  Casta nu-i decat o recompensa sau o pedeapsa pentru viata anterioara.
  Prin casta se inoculeaza ideea predestinarii, intreaba-l pe jegosul ala de Swami Prabhupada daca cineva din casta Sudra sau Paria poate sa treaca intr-o casta superioara.
  Singura lor sansa e doar reincarnarea, dar pentru a se naste in casta Vaisya, un sudra sau paria trebuie sa faca ciocu’ mic si sa fie resemnat in actuala viata, daca face fitze isi nasoleste karma.

  http://www.portalstiri.ro/un-cuplu-de-indieni-electrocutati-pentru-incalcarea-sistemului-castelor-1283/

 5. Multumesc pentru aceasta postare.Recunosc ca trebuie sa-o mai citesc .Doresc sa pot intelege mai profund principiul 12.

 6. Valentina Ilie | Răspunde

  Multumesc ! Multa lumina !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: