Sfantul Ioan Maximovici

Marturii despre sfantul Ioan Maximovici, mare facator de minuni

Sfântul Ioan Maximovici (1896 -1966) este considerat de către creștinii ortodocși de pretutindeni, ca fiind cel mai mare sfânt al secolului XX. Manifestând diferite forme de sfințenie, el a fost in același timp un mare teolog inspirat de Dumnezeu si “nebun intru Hristos”, un zelos ierarh misionar si un aparator al săracilor, un ascet desavarsit si un parinte iubitor pentru orfani. Asemeni lui Moise, el si-a scos turma din robie, conducand-o din China in lumea libera. Urmaș al primilor apostoli, el a dobândit de la Dumnezeu puterea de a tamadui sufletele si trupurile suferinde. Strabatand valul timpului si spațiului, elcunoștea si răspundea gandurilor oamenilor,înainte ca aceștia sa si le exprime. Fericitul Ioanrăspândea o putere ce-i atragea pe oameni mai mult chiar decât nenumăratele sale minuni. Aceasta era puterea iubirii lui Hristos – marea taina inaccesibila înțelegerii lumești.

Acum in Ceruri, el continua sa se roage si sa-i viziteze pe cei ce-l cheamă in ajutor, după cummărturisesc minunile si tămăduirile înregistratepeste tot in lume. La 2 iulie, 1994, in America a avut loc proslăvirea arhiepiscopului Ioan de San-Francisco, ierarh al Bisericii Ortodoxe Ruse din diaspora.

sursa: http://www.crestinortodox.ro/Viata_Sfantului_Ioan_Maximovici-122-6876.html%5D

Vlădica îi apare unui copil pe care-l vindecă

Egumenul Anastasie de la Catedrala Veche m-a sfătuit să scriu despre binecuvântarea pe care a primit-o fiul meu.

S-a întâmplat în 1983. Christopher, care atunci avea trei ani, s-a dus la un medic ORL-ist pentru o problemă la urechi; acesta a descoperit că-şi pierduse auzul în proporţie de treizeci la sută, din cauza unei acumulări de lichid în spatele timpanului cauzată de o serie de infecţii la ureche. Auzul lui slăbit a contribuit la o încetinire a procesului de învăţare a vorbirii. S-a hotărât o operaţie pentru extragerea lichidului şi implantarea unor tuburi.

În acea primăvară, cei doi fii mai mari ai mei (de zece şi doisprezece ani) se duseseră să-l viziteze pe Egumenul Anastasie în San Francisco. Fratele Iacov, ajutorul Părintelui Anastasie, le-a arătat mormântul Arhiepiscopului Ioan, iar ei au adus acasă untdelemn din candela de la mormânt. L-am uns pe Christopher cu untdelemn înainte de vizita lui la logoped şi iarăşi cu două zile înainte de operaţie, rostind cuvintele: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile vrednicului de pomenire Arhiepiscop Ioan, vindecă urechile fiului meu Christopher”.

A doua zi, lui Christopher i s-a făcut analizele finale de dinainte de operaţie. Doctorii au constatat că urechile lui se vindecaseră! Nu mai exista nici o slăbire a auzului şi tot lichidul dispăruse. Operaţia a fost anulată. Pentru noi a fost o uşurare imensă, dar am fost mult mai uimiţi de ceea ce ne-a spus Christopher: „Acel om mi-a făcut bine urechile”. A repetat aceasta de câteva ori. Odată, după nişte rugăciuni pe care le încheia cu cuvintele: „Îţi mulţumesc că mi-ai făcut bine urechile”, am întrebat: „Cine ţi-a făcut bine urechile?” El a arătat către o carte poştală ilustrată aşezată în colţ alături de icoane. Şi iar a repetat: „Acel om mi-a făcut bine urechile”. A spus-o atât de insistent, încât sunt convins că crede în faptul că Sfântul Vlădică Ioan i-a vindecat urechile. Nu ştiu cum de ştie aceasta, dar o ştie; insistă asupra acestui lucru, iar noi îl credem. Nu am altă explicaţie; ştiu numai că fiul meu se simte bine, iar noi suntem şi vom rămâne foarte recunoscători rugăciunilor pururea-fericitului Arhiepiscop Ioan.

Agape Ketrenos, Portland, Oregon

Am fost ajutat de nenumărate ori prin sfintele rugăciuni ale Vlădicăi Ioan, care continuă şi astăzi. Aş vrea să relatez cel puţin o întâmplare.

Cu mulţi ani în urmă, am rămas însărcinată cu un copil pe care nici soţul meu nici familia lui nu-l voiau; deja aveam câţiva copii. Pentru mine a fost foarte greu, atât fizic cât şi afectiv, deoarece eram foarte bolnavă. Mă duceam adesea la dragul meu părinte Mitrofan, care îi mângâia pe toţi prin caldele lui rugăciuni şi creştineasca lui dragoste. Ne-am rugat Vlădicăi Ioan şi, mulţumită sfintelor lui rugăciuni, toate greutăţile de acasă au fost înlăturate. Socrul meu l-a ajutat chiar pe soţul meu cu ceilalţi copii ai noştri, în timp ce eu m-am refăcut în spital după naşterea bebeluşului. Era un băiat pe care l-am numit Ioan, în cinstea Sfântului Ierarh Ioan din Tobolsk, strămoşul Vlădicăi.

L. T., California

Vindecări prin rugăciunile Sfântului Ioan

 

Mulţumită rugăciunilor fierbinţi ale Sfântului Ioan, tatăl meu, Nikolai Mihailovici, şi-a recăpătat repede sănătatea, după ce în vara anului 1962 suferise un al treilea atac de inimă. Tatăl meu suferise deja două atacuri de inimă: în 1954 şi 1958; după fiecare dintre ele, el a petrecut o lună în Ardennes sub supravegherea unui doctor. Am fost la acest doctor împreună cu sora mea, baroneasa Nikolaievna Apraksina. Acesta ne-a spus că starea tatălui meu este fără speranţă. Pe neaşteptate, Vlădica Ioan a apărut în camera tatălui nostru şi a început să se roage. Curând, tatăl meu şi-a recăpătat complet sănătatea şi s-a întors acasă la Bruxelles, unde a mai trăit alţi patru ani…

***

Valentin Collegna Stadnitski a absolvit corpul cadeţilor din Poltava. Acolo studiase şi Vlădica Ioan, cei doi cunoscându-se reciproc. După cel de-al Doilea Război Mondial, Valentin Collegna s-a mutat din Iugoslavia la Bruxelles, unde trăia cu sora lui, D-na Dobrovolski. Într-o zi, în timp ce spăla ferestrele apartamentului, aceasta a căzut pe stradă de la etajul doi. Accidentul s-a petrecut în 1959, când ea avea 65 sau 66 de ani. I s-au rupt atât de multe oase, încât doctorii nu-i mai dădeau absolut nici o speranţă în vreo recuperare. Vlădica Ioan veni la spital împreună cu părintele Chedomir Ostoichem, unde a început să se roage lângă patul muribundei. Ulterior, părintele Chedomir spunea că era pentru prima dată când îl auzise pe Vlădica Ioan vorbind în rugăciune cu Dumnezeu.

A doua zi dimineaţă, doctorilor nu le-a venit să creadă că pacienta nu murise; mai mult, începea să-şi revină destul de repede. În decurs de o lună, ea părăsi spitalul vindecată complet, trăind multă vreme după aceea. Toate acestea mi-au fost spuse astăzi în amănunt de către Vera Alekseevna Stassen, nepoata protopopului Vasilii Vinogradov, primul paroh al catedralei noastre parohiale din Bruxelles.

***

Filip Gering s-a născut în 1943 la Bruxelles. Împreună cu fratele lui, Dimitrie, el l-a slujit cu conştiinciozitate pe Vlădica Ioan ca paracliser. Filip a fost operat de ceea ce se credea a fi o simplă apendicită, dar s-a descoperit că era cancer; starea lui era fără speranţe. Totuşi, prin arzătoarele rugăciuni ale Vlădicăi Ioan, nu după multă vreme, Filip s-a refăcut complet – ceva la care doctorii bineînţeles că nu se aşteptau. El a absolvit ca inginer Universitatea din Louvain, a lucrat în Canada, iar acum trăieşte în Italia.

Citeţ Vladimir Kotliarevski,
Bruxelles, Belgia

Vlădica ajută la naştere 

Pe 12/25 februarie (Duminica Iertării), anul acesta (1990) soţia mea a dat naştere celui de-al doilea fiu. Eram amândoi îngrijoraţi de această naştere, din pricina primului copil, născut în 1988, care era să moară la naştere (slavă Domnului, acum e bine!), soţiei mele spunându-i-se că pentru sarcinile viitoare va fi nevoie să suporte o cezariană. Cu câteva zile înainte de naştere, am uns-o cu untdelemn de la mormântul Sfântului Ioan, iar rugăciunile lui dinaintea tronului lui Dumnezeu au fost ascultate pentru noi. Soţia mea a născut pe cale normală (nu a fost nevoie de nici o operaţie), travaliul durând numai trei ore! Totul s-a întâmplat atât de repede… (la primele ore din Duminica Iertării), încât am fost cu toţii luaţi prin surprindere, inclusiv doctorii, care în acea zi se pregăteau de operaţie. Copilul a fost mai mare decât cel dintâi, fapt care a contribuit o dată mai mult la nedumerirea doctorilor, care erau siguri că soţia mea nu va putea naşte niciodată un copil pe cale normală.

La aproape o lună de atunci, soţia, care îşi hrănea pruncul de la sân, a început să manifeste unele simptome ce indicau un abces mamar. Avuse unul foarte periculos după naşterea primului nostru fiu, sfârşind prin a suferi două operaţii şi alegându-se cu o septicemie care i-a înrăutăţit boala. Am mai uns-o o dată cu untdelemn sfinţit şi, în decurs de patruzeci şi opt de ore, au dispărut toate simptomele! Cu adevărat, slăvit este Dumnezeu întru Sfinţii Lui!

Cum e şi firesc, suntem foarte recunoscători şi l-am botezat pe fiul nostru Iain (echivalentul galez pentru Ioan).

Nevrednicul preot Ian Prior, Aberdeenshire, Scoţia

Al cereştilor taine de-Dumnezeu-luminat văzător, al orfanilor hrănitor, a deznădăjduiţilor nădejde, pe pământ focul dragostei de Hristos aprins-ai la înneguratul ajun al Judecăţii. Acum roagă-te sfânt focul acesta şi în inimile noastre să răsară.

sursa:http://www.familiaortodoxa.ro/2012/10/09/marturii-despre-sfantul-ioan-maximovici-mare-facator-de-minuni/

 

Acatistul Sfantului Ioan Maximovici

 

CONDAC I

Alesule facator de minuni si slujitorule credincios al lui Hristos, care lumii intregi reversi mirul cel de mult pret al inspiratiei duhovnicesti si multimea minunilor tale. Noi cu dragoste te laudam si-ti cantam tie acestea: Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

ICOS I

Ca un inger trimis de catre Creatorul a toata faptura, aparut-ai in aceste timpuri, ca prin mila lui Dumnezeu sa te ingrijesti de pamanteni. Vazand frumusetea virtutilor tale, preafericite Ioane, asa iti strigam:

Bucura-te, caci de mic copil cu evlavie ai fost impodobit;
Bucura-te, cel ce cu frica si cutremur voia lui Dumnezeu o ai implinit;
Bucura-te, cel ce in tainice virtuti harul dumnezeiesc l-ai aratat;
Bucura-te, ascultator din departare al celor aflati in suferinta;
Bucura-te, grabnic ajutator plin de iubire pentru aproapele tau si pentru mantuirea lui;
Bucura-te, bucuria tuturor celor ce in rugaciune se indreapta catre tine cu grabire;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC II

Vazand revarsarea imbelsugata a virtutiilor tale, sfinte ierarhe slavite Ioane, ca un izvor de viata datator cu minunile tale ne adapi pe noi, cei ce strigam cu credinta lui Dumnezeu: Aliluia!

ICOS II

De Dumnezeu inteleptite Ioane, cel ce plin ai fost si de teologhisire. In tine cunostinta de Dumnezeu a izvorat din nou, impreuna cu milostivirea fata de omenirea patimitoare. Pentru aceea, invata-ne si pre noi sa-L cunoastem pre Dumnezeu Cel Adevarat si cu umilinta sa-ti cantam:

Bucura-te, scut neclintit al adevaratei Ortodoxii;
Bucura-te, vas de mult pret al darului Duhului Sfant;
Bucura-te, dreptule acuzator al necredintei si falselor invataturi;
Bucura-te, plinitor sarguincios al dumnezeiestilor porunci;
Bucura-te, ascet veghetor ce nu dormeai niciodata;
Bucura-te, pastor grijuliu al turmei lui Hristos;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC III

Prin puterea dumnezeiescului har, parinte milostiv ai fost pentru orfani si dascal bun pentru cei tineri, crescandu-i in frica lui Dumnezeu si pregatindu-i pentru slujirea lui Dumnezeu. Pentru aceea, fiii tai duhovnicesti se indreapta catre tine, cantandu-I cu multumire lui Dumnezeu: Aliluia!

ICOS III

Cu adevarat te-ai invrednicit, parinte Ioane, sa fii preamarit de corurile ceresti, caci nici unul dintre pamanteni nu poate sa descrie maretia faptelor tale. Noi insa, daruindu-I lui Dumnezeu tot ce avem mai bun, tie acestea-ti cantam:

Bucura-te, cel ce prin rugaciune necontenita pe fiii tai ai acoperit;
Bucura-te, pazitorul turmei tale cu semnul sfintei Cruci
Bucura-te, caci prin iubirea ta nemarginita, toate popoarele si toate semintiile ai cuprins;
Bucura-te, luminator stralucit si iubitor de toti;
Bucura-te, chip al blandetii duhovnicesti;
Bucura-te, dulce mangaietor al celor lipsiti si deznadajduiti;
Bucura-te, sfinte ierahe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC IV

Coplesiti de multimea faptelor tale evlavioase si pline de dragoste, nu stim cum sa te laudam mai cu vrednicie, o fericite Ioane! Caci ai ajuns pana la capatul lumii, propovaduind Evanghelia si slavandu-i pre ceilalti in intuneric. Pentru aceea, multumindu-I lui Dumnezeu pentru lucrarile tale apostolesti, sa-I strigam: Aliluia!

ICOS IV

Oamenii credinciosi de pretutindeni, contempland viata ta, s-au mirat de minunile tale descoperite din mila lui Dumnezeu chiar in acest veac de apoi. De asemenea, si noi ne minunam de slava lui Dumnezeu aratata prin tine si cu frica strigam:

Bucura-te, invatatorul celor afundati in bezna necredintei;
Bucura-te, cel ce ai condus poporul tau din Extremul Orient in Occident;
Bucura-te, fantana de miracole revarsata de Dumnezeu;
Bucura-te, cel ce cu iubire si rabdare indreptezi pre cei rataciti;
Bucura-te, grabnica alinare a celor ce se caiesc de pacatele lor;
Bucura-te, calauzitor al celor ce inainteaza pre calea cea dreapta;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC V

Ca o raza de lumina divina te-ai aratat, fericite Ioane, furtunile cele aprige imprastiindu-le, iar pe cei aflati pre insula, de vartejurile primejdioase prin rugaciuni pazindu-i si cu semnul crucii ingradindu-i. Pazeste-ne si pe noi, cei te cheama in ajutor si invata-ne cu indraznire sa-I cantam lui Dumnezeu: Aliluia!

ICOS V

Toti cei care s-au invrednicit de puternicul tau ajutor, fericite Ioane, in necazuri si intamplari te-au vazut, ca pe un indraznet mijlocitor inaintea Tronului dumnezeiesc si grabnic ajutator la nevoie. Pentru aceea si noi nadajduim catre mijlocirea ta inaintea lui Dumnezeu, strigand catre tine:

Bucura-te, gonitorul stihiilor celor primejdioase;
Bucura-te, cel ce prin rugaciunile tale ne izbavesti din nevoi;
Bucura-te, pururea datatorule de paine celor flamanzi;
Bucura-te, cel ce pregatesti belsug de bunatati celor sarmani;
Bucura-te, mangaietorul celor ce zac in mizerie;
Bucura-te, izbavitorul atator suflete sortite pieirii;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC VI

O, sfinte ierarhe Ioane, ca un nou Moise gangav te-ai aratat, scotand poporul tau din robie. Izbaveste-ne si pe noi din prinsoarea pacatului si din cursa vrajmasului mantuirii noastre, ca sa strigam catre Dumnezeu: Aliluia!

ICOS VI

O, bunule Pastor! Bucura-te, caci ai stralucit prin rugaciunile tale fierbinti si ai savarsit imposibilul, reusind sa convingi autoritatile lumii acesteia sa se indure de cei pastoriti de tine. Pentru aceea si noi impreuna cu ei multumind, iti cantam:

Bucura-te, sprijin de nadejde celor ce te cheama cu staruinta;
Bucura-te, cel ce izbavesti de moartea cea nedreapta;
Bucura-te, cel ce pazesti de cleveteala si calomnii;
Bucura-te, aparatorul celor nevinovati de catuse;
Bucura-te, cel ce respingi atacul paganilor;
Bucura-te, cel ce nimicesti minciuna si descoperi adevarul;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC VII

Dorind cu inflacarare a-i proslavi pe sfintii din vechime ai Apusului instrainat de adevar, tu ai restabilit cinstirea lor in Biserica Ortodoxa, o iubitorule al preacuviosilor Rasaritului si Apusului! In Ceruri salasluind acum impreuna cu ei, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, cei care-I cantam pe pamant lui Dumnezeu: Aliluia!

ICOS VII

Nou cuvios ales al lui Dumnezeu vazandu-te, aparut-ai in aceste vremuri din urma, imrpeuna cu sfintii ierarhi ai vechii Galii. Si, precum unul dintre acestia, ai insufletit turma ta a pastra Credinta Ortodoxa, asa cum o marturiseau si ei odinioara in Apus. Pentru aceea, ajuta-ne sa ramanem in adevarata credinta si pe noi, cei ce-ti cantam tie unele ca acestea:

Bucura-te, noule Martine, prin infranarea, nevointele si minunile tale;
Bucura-te, noule Ghermane, prin marturisirea credintei Ortodoxe;
Bucura-te, noule Ilarie, prin dumnezeiasca teologhisire;
Bucura-te, noule Grigorie, prin cinstirea si proslavirea cuviosilor lui Dumnezeu;
Bucura-te, noule Fauste, prin dragostea ta nobila si prin ravna cea monahiceasca;
Bucura-te, noule Cezarie, prin pastrarea cu strictete a canoanelor dumnezeiestii Biserici;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC VIII

Stranie minune vedem la sfarsitul vietii tale, mult patimitorule sfinte Ioane. Caci trimis fiind in Lumea Noua, ca sa propovaduiesti acolo crestinismul primelor veacuri, ai suferit prigoana, fiindca ai dorit sa ramai drept, pregatindu-ti sufletul pentru Imparatia cereasca. Mirandu-ne acum de rabdarea si de suferintele tale, cu multumire strigam lui Dumnezeu: Aliluia!

ICOS VIII

Lucratorule desavarsit in via lui Hristos, cel ce n-ai cunoscut odihna pana la sfarsitul vietii tale trudnice, ajuta-ne si noua, nevrednicilor, in lucrarile noastre sa ramanem credinciosi pana la sfarsit lui Dumnezeu. Pentru aceea, si noi te laudam, minunate Ioane, cuviosul lui Dumnezeu, cantandu-ti asa:

Bucura-te, cel ce ai rabdat pana la sfarsit, dobandind mantuirea;
Bucura-te, ca te-ai invrednicit a muri in fata icoanei Maicii Domnului;
Bucura-te, pastrator credincios al credintei, in mijlocul prigoanei celei nedrepte;
Bucura-te, ca bun pastor al turmei fiind, moartea o ai primit, ca un ierarh carmuitor, sezand;
Bucura-te, ca dupa moarte, prin miraculoasa ta intoarcere, turma ti-ai consolat;
Bucura-te, savarsitorul multor minuni pentru cei ce alearga la racla ta, cu credinta si cu dragoste;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC IX

Toata firea ingereasca s-a bucurat de inaltarea sufletului tau la Ceruri. Pentru aceea, si noi mirandu-ne de minunile tale faptuite pre pamant si descoperite prin lucrarea Sfantului Duh, lui Dumnezeu Ii cantam: Aliluia!

ICOS IX

Ritorii cei mult vorbitori nu pot descrie asprimea sfintei tale vieti, dreptule parinte Ioane, lacas sfintit al lui Dumnezeu, Celui de necuprins. O, ce minunata aratare dumenezeiasca, descoperita in veacul nostru putin credincios! Pentru aceea, necontenit, cu mare glas te marim, cantandu-ti acestea:

Bucura-te, palat al dumnezeiestilor porunci;
Bucura-te, mica si firava adapostire, in care a incaput frumusetea lacasurilor ingeresti;
Bucura-te, scara prin care lesne urcam la Ceruri;
Bucura-te, liman in care toate suferintele isi afla grabnic vindecare;
Bucura-te, camara tainica a rugaciunii statornice;
Bucura-te, templu luminat de Duhul Sfant;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC X

Lumea voind s-o mantuiasca, izbavitorul tuturor trimis-a un nou sfant printre noi, chemandu-ne astfel prin el din adancurile sumbre ale pacatului. Auzind aceasta chemare a ta la pocainta, noi, cei saraci in virtuti, lui Dumnezeu Ii cantam: Aliluia!

ICOS X

Zid esti tuturor celor ce alearga catre cereasca ta mijlocire, parinte Ioane. Pentru aceasta, ingradeste-ne si pe noi de atacurile demonilor si ne izbaveste de suferinte, napaste si nevoi pe noi, cei ce cu credinta strigam catre tine:

Bucura-te, vederea celor orbi sufleteste;
Bucura-te, caci prin puterea rugaciunii, ai intors la viata pe cei aflati in agonie;
Bucura-te, cel ce pazesti de razvratire si de razboiul cel dintre noi;
Bucura-te, roua salvatoare celor ce pier in vapaia deznadejdii;
Bucura-te, parinte binevoitor al celor insingurati si parasiti;
Bucura-te, dascal sfant al celor ce cauta Adevarul;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC XI

Viata ta fericite Ioane, a fost ca un imn inchinat Preasfintei Treimi, incercandu-i pe toti prin gandurile, cunostintele si faptele tale minunate. Fiindca ai talmacit cu atata intelepciune poruncile adevaratei credinte, calauzindu-ne cu credinta, nadejde si dragoste, lui Dumnezeu Unul in Treime sa-I cantam: Aliluia!

ICOS XI

Luminator stralucit al Ortodoxiei ai fost pentru cei aflati in intunericul necunostintei, o pastorule ales al turmei lui Hristos. Asa si dupa adormirea ta, celor nestiutori le dezvalui adevarul, luminand sufletele credinciosilor, care aduc aceasta cantare:

Bucura-te, luminare a celor necredinciosi cu dumnezeiasca intelepciune;
Bucura-te, curcubeu al pasnicei bucurii pentru cei blanzi si umili;
Bucura-te, tunet infricosator pentru cei ce staruie in pacat;
Bucura-te, fulger ce lovesti in eresuri;
Bucura-te, stalp al dogmelor Ortodoxe;
Bucura-te, torent de ganduri dumnezeiesti;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor din urma!

CONDAC XII

Harul pe care l-ai primit de la Dumnezeu, revarsandu-l cu darnicie asupra noastra, pe acesta cu evlavie recunostinta il primim noi toti, cei ce alergam catre atotputernica ta mijlocire. O, prealaudate parinte Ioane, proslavind minunile tale, lui Dumnezeu sa-I cantam: Aliluia!

ICOS XII

Inaltand imnuri de lauda catre Domnul, corul ceresc se bucura, ca El n-a uitat aceasta lume decazuta si necredincioasa, aratandu-si vointa Sa atotputernica in tine, blandul si umilul Sau slujitor. O, prealaudate parinte Ioane, cu toti sfintii minunandu-ne, ne inchinam tie si te cinstim asa:

Bucura-te, noule astru ce stralucesti in Ceruri;
Bucura-te, noule profet, trimis mai inainte de asaltul final al celui rau;
Bucura-te, noule Iona, care proorocesti pieirea drept urmare a pacatelor;
Bucura-te, noule Botezator, care ii chemi pe toti la rugaciune si pocainta;
Bucura-te, noule Pavele, cel ce ai indurat toate greutatile propovaduirii Evangheliei;
Bucura-te, noule apostole, propovaduitorul credintei celei pline de frumusete;
Bucura-te, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, facatorule de minuni al vremurilor celor din urma!

CONDAC XIII

O, Prealuminate si preaminunate cuvios al lui Dumnezeu, ierarhe Ioane, parintele nostru, mangaierea tuturor celor scarbiti, primeste acum prinosul rugaciunii noastre si roaga-te catre Domnul sa ne izbaveasca de focul gheenei prin mijlocirea ta cea bineplacuta lui Dumnezeu, caci tu singur dupa moarte ai zis: „Spuneti-le oamenilor: desi am murit, sunt viu”. Aliluia!

Acest condac se zice de trei ori.

Dupa aceea se zice iarasi Icosul intai si Condacul intai.

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Ioan
Facatorul de minuni al vremurilor din urma

O, sfinte ierarhe Ioane, parintele nostru, bunule pastor si tainicule vazator al sufletelor omenesti! Acum te rogi inaintea Prestolului dumnezeiesc, precum singur ai zis: „Desi am murit, sunt viu”. Roaga-L pe Dumnezeu Cel Atotmilostiv sa ne daruiasca iertare de pacate, ca sa ne recapatam puterea duhovniceasca, sa scapam de amaraciunea acestei lumi si sa strigam catre Domnul, ca sa ne dea smerenie si inspiratie duhovniceasca, cuget dumnezeiesc si duh evlavios in toate caile noastre. Tu care ai fost ocrotitor milostiv al orfanilor si indrumator incercat pe pamant, fii acum calauza si pentru noi, ca un nou Moise, iar in discordiile bisericesti povata atotcuprinzatoare a lui Hristos. Asculta plangerea tinerilor descumpaniti si de indracire cuprinsi; scutura lancezeala plictiselii abatuta asupra pastorilor, slabiti de atacurile lumii acesteia si care zac tintuiti de duhul toropelii zadarnice. Cu lacrimi te rugam pe tine, o, inchinatorule inflacarat, vino si la noi, cei care in negura patimilor suntem afundati, asteptand indrumarile tale parintesti. Lumineaza-ne cu lumina neinserata unde te afli tu acum, rugandu-te pentru fiii tai, imprastiati pe toata suprafata pamantului, dar indreptati cu iubirea lor plapanda catre lumina, acolo unde salasluieste Hristos, Dumnezeul nostru, Caruia I se cuvine cinstea si Imparatia, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!
Acatistul sfantului Ioan Maximovici a fost alcatuit in cinstea dascalului sau de catre parintele ieromonah Serafim (Rose) de la Platina (California) in slavona si incuviintat de catre Preasfintitul Nectarie (Kontevici) de Seattle.

sursa: http://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfantului-ioan-maximovici-67084.html

Anunțuri

5 răspunsuri

  1. E bine de stiu ca sunt atatia Sfinti care mijlocesc pentru noi, numai ca depinde si de noi foarte mult daca rugaciunile ne sunt ascultate. Recent am aflat de un alt Sfant „grabnic ajutator” – Sf. Efrem cel Nou si chiar am intalnit persoane care au avut parte de minuni din partea lui. La Cluj, la Bisericuta studentilor se afla papucelul Sfantului. Eu cred foarte mult in el, dar ma bucur foarte mult cand apar marturii si despre alti Sfinti.

    1. Asa este Paula. Sfintii sunt gata sa mijloceasca pentru noi doar daca si noi suntem de acord sa facem pasi in directia vizata in asa fel, incat binele sa fie aspectat pe toate partile. Iar mai apoi, credinta in reusita este mai mult decat importanta. Si nu in ultimul rand, e important si ce dorim sa dobandim….

  2. doresc sa preiau din cind in cind si de pe la dumneavoastra cite un articol, se poate?

    1. Poti sa preiei orice articol iti doresti chemanonim. Si eu fac asta atunci când consider ca o anume informatie va este de volos voua cititorilor mei. Partea frumoasa a vietii consta in faptul ca, suntem in asa fel creati, incat intr-un fel sau altul, sa ne complectam unii pe altii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: