Inner Worlds, Outer Worlds ( documentar )

” Intregul destin este scris de felul in care traiti ziua de azi. Acesta este sensul cuvintelor lui Iisus cand spunea sa nu ne gandim la ziua de maine. Daca totul este aranjat pentru azi, va fi si pentru maine. Daca spui ”am trait in dezordine, dar maine va fi mai bine”, atunci fa schimbarea acum, azi, si atunci maine va fi mai bine, precum azi. ” Omraam Mikhael Aivanhov

daca nu merge subtitrarea, click pe dreptunghiul captions si alege romanian

„Asa cum eu nu am avut nimic de invatat de la Dipankara-Buddha, iata de ce nici tu nu ai nimic de invatat de la mine. Tot ce trebuie sa faci este sa ramai pe deplin tacut si receptiv in prezenta mea. Nu te gandi o clipa ca ai ceva de invatat, ori ca eu cunosc si tu esti ignorant, fiindca imediat ce ti-au aparut asemenea idei, instantaneu te indepartezi de mine, te distantezi si izolezi pe cele mai indepartate stele.

Un discipol adevarat este interesat numai de existenta, de adevar, de fiintare, nu de cunoastere, teorii sau de comparatii. Fiecare buddha traieste, fiinteaza in aceasta existenta pura, unde a disparut cu desavarsire ideea de „eu”, notiunea de individualitate si unde nu mai exista nimic sa-l defineasca… vacuitate desavarsita, nelimitare, infinitate…” Gautama Buddha catre Subhuti

Aceste cuvinte vin catre tine in puritate, pentru ca ele sa te atinga, trebuie primite in puritate. Aceste cuvinte au luat nastere din simplitatea divina, trebuie ascultate in simplitate pentru a te elibera. Aceste cuvinte vin din adancul sufletului, sunt cuvinte ale intelepciunii, nu ale cunoasterii empirice, pentru ca ele sa-ti potoleasca setea, trebuie ascultate cu sufletul, nu cu intelectul. De aceea unii isi hranesc amagirile intelectului, in timp ce altii isi hranesc sufletele eliberate.

Sufletul este cel insetat dupa adevar. Intelectul tanjeste sa-si satisfaca doar propria-i fascinatie.

O transmitere a adevarului este asemenea revarsarii dintr-un vas in altul. Daca ai corpul, inima si mintea asemenea unui vas impur, adevarul nu-ti poate fi transmis… ceea ce este pur ar deveni impur… puterea adevărului este mult prea mare… vasul s-ar sparge… transmisia s-ar pierde şi ai continua sa ratacesti in intuneric.

De-a lungul vietii tale, poate ca ai citit mii de cuvinte asemanatoare celor cuprinse in aceste pagini: cuvintele lui Iisus Hristos, Ramana Maharshi, Tilopa, Naropa, Marpa, Milarepa, Lao Tzu, Patriarhilor Zen, ale lui Rumi, sau Kabir, sau Sfanta Tereza, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Francisc de Assisi, Ioan, Solomon şi Avram, Mahomed, Krishna, sau cele ale Rishilor Vedici… cuvinte ce contin secretele universului. Dar oare cate dintre toate aceste cuvinte te-au atins cu adevarat, cate transmisii ai pierdut iarasi si iarasi, datorita faptului ca nu ai fost pregatit sa asculti cum trebuie?

Pentru a citi aceste cuvinte, este oare suficient sa-ti asezi un fotoliu confortabil in faţa calculatorului si apoi sa parcurgi totul ca si cand ai lectura o revista sau chiar un volum de poezii? Aceasta este calea prin care tu te pregatesti sa primesti cuvintele lui Buddha, Ramana, Iisus sau Lao Tzu? Asa stai tu in fata unui om sfant, pregatit sa primesti juvaerul ce te-ar putea elibera din miile de vieti, din roata karmica a nasterii si mortii?

Daca ar fi sa mergi sa-L intalnesti pe Buddha, n-ai face mai intai o baie in rau pentru ati curata corpul? N-ai veni inaintea Lui, aplecandu-te plin de umilinta si respect? N-ai aduce cu tine un dar cat de mic, un fruct, sau o nuca de cocos?

… Şi tot te-ai intreba daca esti pregatit indeajuns pentru a primi marele adevar!

Daca ai auzi sfintele cuvinte, n-ai sta undeva retras asimilandu-le si lasandu-le sa-ti mangaie intreaga-ti fiinta? Asemenea unei ape sfintite, aceste cuvinte ar curata tensiunile create datorita tiparelor mentale cu privire la cine sau ce credem noi ca suntem.

sursa: http://www.labirintul-sufletului.home.ro/

Asemenea faurarului ce-si indreapta

Sagetile, cioplindu-le cu grija,

Maestrul isi dirijeaza

Gandurile hoinare.

Asemenea unui peste afara din apa,

Esuat pe ţarm,

Gandurile se zvarcolesc si freamata.

Cum s-ar putea ele scutura de dorinta?

Ele tremura, sunt instabile,

Ratacesc dupa cum vor.

Este bine a le controla,

Iar a le stapani aduce fericirea.

Dar cat de subtile sunt,

Cat de evazive!

Este necesar a le calma,

Si dominandu-le a gasi fericirea.

Cu usurinta

Maestrul isi potoleste gandurile.

El pune capat ratacirii lor.

Stand in grota inimii,

Gaseste fericirea.

Cum poate o minte agitata

Sa inteleaga Calea?

Daca un om este tulburat,

Cunoasterea nu-l va umple niciodata.

O minte calma,

Nu mai cauta sa cantareasca

Ce este drept si ce nu,

O minte dincolo de orice opinie,

Vegheaza si intelege.

Cunoaste ca trupul este un vas de sticla fragil,

Si fortifica-ti mintea!

In orice incercare

Lasa intelepciunea sa lupte pentru tine,

Sa apere ceea ce ai castigat.

Curand corpul este lepadat.

Ce va mai simţi el?

Un bustean nefolositor, intins pe pamant.

Ce va mai sti el?

Cel mai rau dusman al tau nu-ti poate dauna

La fel de mult ca propriile-ti ganduri, nepazite.

Dar odata stapanite,

Nimeni nu te poate ajuta la fel de mult,

Nici macar tatal sau mama ta.

sursa: http://www.labirintul-sufletului.home.ro/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: