Happy Valentine’s day!

wisteriasursa poza: Imagebase.net

“ Chiar daca as putea vorbi in multe limbi omenesti si in cele ingeresti si n-as avea deloc dragoste, as fi ca o arama sunatoare sau ca un chimval zanganitor. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta, chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa pot sa mut si muntii din loc si daca n-as avea deloc dragoste, nu as fi nimic.

Dragostea este indelung rabdatoare; ea este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie; nu este suspicioasa; nu se poarta necuviincios; nu cauta folosul sau; nu se manie; nu se gandeste la rau; nu se bucura de nelegiuire; ci se bucura cat mai des de adevar, bine si frumos; acopera totul, crede in tot ceea ce este bun, divin si elevat, nadajduieste si crede in tot ceea ce este adevarat si binefacator, sufera totul cu smerenie. Dragostea este ceva tainic si dumnezeiesc si tocmai de aceea nu va pieri niciodata. Proorocirile se vor sfarsi, limbile vor inceta, cunoasterea va avea sfarsit, insa dragostea va ramane mereu nesfarsita. Caci, daca acum cunoastem in parte si proorocim in parte, atunci cand cu ajutorul dragostei vom ajunge la desavarsire acesta in parte se va sfarsi.

Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat de tot ce era copilaresc Acum, datorita ignorantei, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci vom vedea fata in fata. Acum cunosc in parte; dar atunci voi cunoaste pe deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin. Acum dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” (Pavel – Corinteni, 13).

Cand iubirea va face semn, urmati-i indemnul, chiar daca drumurile-i sunt grele si prapastioase, si cand aripile-i va cuprind, supuneti-va ei, chiar daca sabia-i ascunsa-n penaju-i v-ar putea rani, iar cand va vorbeste dati-i crezare, chiar daca vocea-i ar putea sa va sfarme visurile, asemenea vantului din miazanoapte care va pustieste gradinile.  Khalil Gibran

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Frumos !!!…Ramona..

  2. Asa ar trebui sa fie,dar din pacate este greu de gasit in zilele noastre,si daca ai sansa sa o cunosti,este musai sa te dai peste cap numai sa n o pierzi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: