Importanta respiratiei

Omraam Mikhael Aivanhov – Respiraţia, cheia ritmurilor Universului (08.02.1981)

Acest material a fost preluat in mod gratuit si este distribuit in mod gratuit. Nu se intentioneaza incalcarea drepturilor de autor.

Daca deveniti ceva mai constienti de modul in care respirati cand sunteti intr-o multime si cum o faceti cand sunteti singuri, veti constata ca cele doua moduri sunt foarte diferite. Veti descoperi ca respiratia vi se schimba si atunci cand iesiti din multime si ramaneti singuri. Cand sunteti inconjurati de o multime, mintea voastra este in tensiune, iar respiratia este scurta si superficiala, nu merge in profunzime. Dar atunci cand sunteti singuri si relaxati, respiratia voastra devine din nou profunda. Noaptea, cand dormiti, ea ajunge complet profunda. Nu respirati niciodata atat de profund ziua; cand sunteti treji nu respirati niciodata atat de natural si profund, si puternic, incat sa va puteti auzi respiratia.

Ceea ce noi cunoastem drept respiratie naturala nu este naturala: este doar o respiratie conditionata si artificiala din care ne-am facut un obicei. Copiii respira complet altfel. Duceti un copil la culcare si uitati-va la el cum doarme: respira cu burta; pe masura ce respira, burta i se ridica si coboara. Dar adultii respira cu pieptul. Copilul respira natural. Daca incepeti sa respirati precum copiii, mintea voastra va ajunge incet-incet in aceeasi stare cu cea a unui copil; mintea voastra va deveni la fel de inocenta ca a unui copil.

In Japonia si China, statuile lui Buddha il reprezinta cu o burta mare si un piept mic. Noua ni se pare ca statuile japoneze arata ciudat, credem ca sunt deformate si urate. Dar, de fapt, ele sunt corecte, pentru ca atunci cand respira un om al tacerii cum e Buddha, el respira cu burta, acesta e modul natural de a respira! Burta cea mare a statuii lui Buddha este simbolica. S-ar putea ca in realitate ea sa nu fi fost atat de mare, dar trebuia sa fie reprezentata astfel, pentru ca un om ca Buddha respira cu burta si este inocent ca un copil. Cand intelegem asta, putem sa ne indreptam catre o respiratie mai naturala.

Cand respiratia noastra devine complet naturala, in interiorul nostru incepe sa se dezvolte si sa se desfasoare cel mai mare potential al vietii noastre. Respiratia este atat de profund legata de fiinta noastra incat chiar si o usoara modificare a ei creeaza reverberatii in intreaga noastra fiinta.

Oxigenul din respiratie reprezinta potentialul pentru viata. Respirand profund, inspirati atat de multa viata, incat potentialul energiilor voastre latente este zgandarit si incepe sa se trezeasca. … Daca iti urmaresti respiratia profunda timp de douazeci si patru de ore pe zi, vei ajunge sa nu mai poti dormi deloc. Atentia constanta asupra respiratiei te tine treaz.

De ce deveniti apatici si lipsiti de sensibilitate cand mergeti intr-un loc aglomerat? Din cauza excesului de dioxid de carbon si a lipsei de oxigen! Orice produce carbon in corpul nostru ne adanceste inconstienta. Cresterea nivelului de dioxid de carbon din corp duce la mai mult somn, ne aduce energiile deja adormite intr-un somn mai profund.

Oxigenul este extrem de pretios. Cu cat iti umpli mai mult corpul cu oxigen, cu atat mai rapida va fi tranzitia de la corp la suflet. Osho

Odata ce respiratia este perfecta totul se aliniaza. Respiratia este Viata. Osho

Anunțuri

Un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: