Psihologia transpersonală și Cultura prostiei – prof. dr. Vitor Rodrigues (USH – Matei Georgescu)

„Oamenii cu adevarat prosti nu sunt retardati, pentru ca persoanele retardate nu au nici un fel de merit. De exemplu, poti sa fii o persoana care sa lucreze in antreprenoriat, dar poti sa fii si foarte prost in acelasi timp, pentru ca mergi practic contra inteligentei profunde, pentru ca mergi practic contra inteligentei inimii si a iubirii, mergi impotriva inteligentei de a constientiza raul pe care il faci pentru ca tu, practic alegi doar profitul si in acest sens, se folosesc anumite arme ale prostiei ca agresivitatea, concurenta, cum sa iti distrugi oponentul, cum sa invadezi noi piete si facand asta sa distrugi practic culturile locale, ca sa iti impui tu cultura ta de consumerism si sa iti impui produsele. […] Asta este o mare, mare prostie. In acelasi sens se merge in zona poluarii, poluare care merge impotriva umanitatii. Este la fel o mare, mare prostie […] Statul New York, polueaza mai mult intr-o singura saptamana, decat statul Africa intr-un an. Asta este o mare prostie. Nu este o prostie a unor oameni retardati, este prostia unor oameni care sunt foarte inteligenti intr-o anumita masura dar ei isi folosesc inteligenta in interesul lor personal egoist, uitand de restul umanitatii si de sistemul ecologic.”  Vitor Rodriguez

„Vitor Rodriguez a predat in universitate psihologie educationala, psihologia dezvoltarii si cursuri din aria transpersonala (in limba portugheza sau engleza). Colaboreaza fidel cu mass-media din Portugalia, a fost presedinte al EUROTAS (2005-2009) si este psihoterapeut din anul 1985. Incepand cu anul 2000, coordoneaza Comitetul EUROTAS pentru Certificare si Acreditare. Este autorul a 14 carti, cu teme de dezvoltare personala, experiente de terapie prin regresie, eseuri despre societate si comportamentul uman.” Matei Georgescu

Multumesc Matei Georgescu pentru acest material. 🙂

Anunțuri

3 răspunsuri

 1. […] Psihologia transpersonală și Cultura prostiei – prof. dr. Vitor Rodrigues (USH – Matei…. […]

 2. Buna dimineata. Va rog sa ma DEZABONATI de la pagina Dumneavoastra. Va multumesc. (P.S. nu am starea necesara-acum vreau sa ramin asa proasta, nu-mi plac schimbarile)

  În Duminică, 13 Iulie 2014 0:13:02, caleaspretine a scris:

  WordPress.com Ramona Nicoara posted: „” Oamenii cu adevarat prosti nu sunt retardati, pentru ca persoanele retardate nu au nici un fel de merit. De exemplu, poti sa fii o persoana care sa lucreze in antreprenoriat, dar poti sa fii si foarte prost in acelasi timp, pentru ca mergi practic contr”

  1. Buna ziua doamna Stan

   ca sa va dezabonati, veti gasi la finele mailului care va vine dinspre caleaspretine, cuvantul unsubscribe sau dezabonare. Dati click pe acest cuvant, iar pe pagina pe care veti fi trimisa, vi se va spune ce aveti de facut in continuare ca sa va dezabonati.
   O zi frumoasa in continuare si toate cele bune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: