Home – documentar

prima parte

a doua parte

a treia parte

Anunțuri

12 răspunsuri

  1. Daca faci o astfel de afirmatie Cristina, inseamna ca ai fost si ai cercetat, ai vazut si descoperit la fata locului, stiind ca de fapt adevarul este cu totul diferit de cel prezentat in acest documentar. In acest caz, ne-am bucura nespus de mult daca ne-ai ajuta sa il putem si noi cunoaste. 🙂

   1. Dar i-ai intrebat pe cei care au facut documentarul daca au fost la fata locului si au cercetat? Sau asta se aplica doar la unii cu care nu esti de acord? 😉

   2. Ai oferit un raspuns atat de categoric Cristina, incat mi-a fost imposibil sa ratez sa te intreb pe ce se bazeaza.

   3. Pe ce se bazeaza cei care au făcut documentarul??

   4. Home este un documentar gratuit (pentru vizionare) din 2009 creat de Yann Arthus-Bertrand. Filmul este compus aproape în totalitate din filmări aeriene ale mai multor locuri de pe Pământ, realizate în peste 50 de țări. El arată diversitatea vieții pe Pământ și cum oamenii distrug echilibrul ecologic al planetei. 

   5. Tot ei spun ca pamintul e de miliarde de ani si ca oamenii au aparut acum cite sute de mii de ani. De unde stiu ei, au fost acolo cind s-a intimplat asta?

   6. Si parintii tai Cristina ti-au zis ca ai avut stramosi. Esti sigura ca i-ai avut? Ai fost la ei? I-ai cunoscut? S-a zis si ca au existat dinozauri. Esti sigura ca au existat? Eu ce am vazut prin muzee, erau facuti din plastic. Daca n-au existat cu adevarat? Dar Iuri Gagarin, o fi fost cu adevarat pe Luna? Dar ceilalti? Daca e doar o minciuna si filmarile au fost facute in diverse studiouri? Nepasind niciodata pe Luna, pot oare sa cred ca ceea ce mi se spune contine un sambure de adevar sau e doar o minciuna?….Pot desigur sa cred, sau pot sa nu cred….dar ca exista distrugeri pe aceasta planeta da, pot sa cred, fiindca o parte dintre ele le-am vazut chiar eu…iar mesajul documentarului acesta este de fapt….

   7. Deci exista lucruri care le poti cerceta inainte de a afirma ceva. Ca eu am stramosi e clar, parintii mei s-au nascut din cineva, care au fost nascuti din altcineva. Bazat pe aceste lucruri, pot spune cu convingere ca am stramosi. Inca nu au aparut oameni din senin, ca sa ma indoiesc ca am stramosi.

    Chestia este ca nu exista dovezi care sa arate clar ca pamintul este de miliarde de ani si oamenii de sute de mii de ani. Cei care fac aceasta afirmatie nu o fac bazat pe dovezi stiintifice, ci sint doar presupuneri. Dar ei prezinta acest lucru ca fiind un fapt dovedit. Dar nu este dovedit, e o ipoteza. Deci documetnarul se bazeaza pe minciuni, nu exista dovezi de existenta a pamintului de miliarde de ani si nici a omenirii de sute de mii de ani. Asta este problema.

   8.  Stim oare cât de vechi este pământul după cronologiile biblice ?

     Problema este controversată. Textul grecesc (Septuaginta) si textul ebraic (masoretic) al Facerii sunt diferite. După Septuaginta, lumea are cam 7500 de ani vechime;594 după textul ebraic, are cam 6000 de ani vechime. Este o discrepantă evidentă. Cum putem rezolva probleme de acest tip ? Părintii admit că poate exista o oarecare greseală care să se fi transmis; pot fi simple greseli de copiere etc. Fericitul Augustin are un întreg capitol despre acest lucru.[Fer. Augustin, Cetatea lui Dumnezeu 15.13. (n. ed.)] Poate că unii copisti au adăugat sau au scos ici si colo câte o sută de ani atunci când au copiat textul. Părintii admit că în Scriptură pot fi mici greseli. Nu există nici o învătătură patristică care să spună că trebuie să definim lumea ca având exact 7490 de ani vechime. Poate fi ceva mai mult sau ceva mai putin: nu este ceva atât de important.

    Dar faptul că Adam a trăit acum sapte sau opt mii de ani, sau a trăit în urmă cu milioane de ani – aceasta este o întrebare importantă. Este un subiect însemnat ce influentează întregul text al Facerii. Trebuie să întelegem cine a fost Adam – dacă a fost sau nu o persoană s.a.m.d. Dacă a trăit în urmă cu milioane de ani, apar o grămadă de întrebări pe care trebuie să ti le pui despre felul cum omenirea a interpretat traditia începând de atunci.

    Uite, parintele Serafim nu e sigur daca a existat ori ba viata acuma cateva sute de mii de ani….si e normal sa fie asa….neputand infirma ceva ce nu esti sigura ca a fost ori ba…poti spune ca sunt supozitii…dar cand afirmi ca sunt minciuni gogonate, bine e sa aduci argumente solide…certificand ca ai vazut mersul lumii de la inceput si pana acum…

   9. 1500 de ani nu este chiar mare discrepanta, miliarde de ani insa da. Iar aici nu vorbim numai de cronologiile biblice. Legile fizicii, ale termodinamicii, ale geneticii, ale probabilitatii, etc nu sustin miliardele de ani. O mie-doua de ani nu este o problema in stiinta, miliardele de ani sint imposibile.

    Cei care cred in evolutie, in big-bang, etc, nu isi bazeaza parerile pe dovezi stiintifice. Da, noi nu putem stii 100% daca A. I. Cuza a existat, dar bazat pe anumite dovezi, poti sa deduci destul de corect daca a existat sau nu. Nu pot dovedi 100% pentru ca el nu mai este in viata. Dar sa spui ca pamintul este de miliarde de ani, fara sa aduci absolut nici o dovada pentru asta….rezulta ca argumentele lor nu sint prea solide…

   10. Desigur ca tu vorbesti de evolutionisti Cristina, dar mai exista o categorie de oameni….cei ce au trecut prin morti clinice si care au spus ce au aflat, mai tarziu, peste ani, descoperirile arheologice facute, certificand multe dintre spusele lor….in ceea ce ma priveste, consider ca adevarul se afla undeva la mijloc. Pana una alta, directia documentarului este cu totul alta si chiar merita sa fie vazuta fiinda aici e vorba de vremurile pe care le traim, de directia in care am pornit-o si de rezultatele nefaste care pot sa apara in scurt timp daca nu schimbam directia, mentalitatea, credintele, tiparele si implicit modul de a ne comporta 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: